Van Papier tot Bos

Verloop drukkerij investeert in bosbouw met het project 'Van Papier tot Bos'. Met het eigen bedrijfsbos leveren wij een tastbare bijdrage aan onze toekomst. Met een kleine bijdrage draagt u uw steentje bij en kunnen wij in de toekomst het project uitbreiden.

 

Samen met de projectpartners van Trees for All, het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer is dit jaar gestart met de vergroening van de Provincie Limburg! Op verschillende locaties in Limburg is dankzij de bijdrage van verschillende donateurs en partners nieuw bos geplant. Vrijdag 11 december 2020 is samen met het Limburgs Landschap de start van een prachtig nieuw bos nabij Venlo gevierd.

Directeur Simone Groenendijk van Trees for All en de directeur van het Limburgs Landschap Wilfred Alblas hebben samen het informatiebord met daarop onder andere het logo van Verloop drukkerij onthuld. De locatie van het bord is op de Bosweg in Velden. 

De locatie Zwart Water bij Venlo, waar vrijdag 11 december 2020 de boompjes zijn geplant, bestaat uit grasland dat voor agrarische doeleinden werd gebruikt. De locatie ligt in bestaande natuur, waardoor ze een bijdrage levert aan de verhoging van de biodiversiteit en uitbreiding en versterking van bestaande bosgebieden. Op deze locatie wordt ingeplant met inheemse boomsoorten zoals de haagbeuk, winterlinde, zoete kers, beuk, zwarte els, gewone es, winter- en zomereik. Deze worden ingeplant met struikvormers zoals de hazelaar, meidoorn en lijsterbes. De struikvormers worden met name aan de bosranden aangeplant om een mooie overgang te creëren van bos naar het omliggende open landschap.

Op de foto’s en in het filmpje zijn wandelpaden te zien waarop wij, maar u ook, in de toekomst door het Verloop-bos kunnen wandelen! U kunt hier lezen welke impact ons bedrijfsbos heeft.

Verloop drukkerij gaat voor CO2-neutraal

 

Wij hebben de footprint van onze organisatie in kaart gebracht en willen structureel de CO2-uitstoot compenseren op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Dat doen wij via een gecertificeerd bosproject van stichting Trees for All.

img
[this div will be converted to an iframe]