Historie

Verloop is een echt familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1921 door opa Jan Verloop staat nu de derde generatie aan het roer.
 • 1921

  oprichting verloop drukkerij

  Jan Verloop start in de crisisjaren van de twintigste eeuw een drukkerij. Hij laat hiervoor een ‘houten gebouwtje’ bouwen van vijf bij drieënhalve meter, met ‘drie ramen voor licht, waarvan twee openslaand voor lucht’. De eerste orders worden hier met loden letters gezet en gedrukt.

 • 1928

  PAND OOST-KINDERDIJK

  In 1928 verhuist de drukkerij naar een voormalige bakkerij aan de Oost-Kinderdijk 189. Vele verbouwingen en uitbreidingen zullen aan dit dijkpand plaatsvinden totdat de drukkerij in 1996 de nieuwbouw betrekt op het bedrijventerrein van Alblasserdam.

 • 1934

  Vraag en Aanbod

  Het eigen advertentieblad Vraag en Aanbod wordt voor het eerst uitgegeven. Na de oorlog komt hier ook Weekblad De Klaroen bij met wekelijks het plaatselijke nieuws en advertenties.

 • 1948

  Opbouw

  Na de oorlogsjaren treedt de tweede generatie Verloop in dienst. Zoons Piet en Nico komen in het bedrijf werken. Onder de naam Drukkerij Gebrs. Verloop vindt de verdere opbouw en uitbouw van het bedrijf plaats.

 • 1971

  50-Jarig bestaan

  In 1971 mag het 50-jarig jubileum worden gevierd met o.a. een open huis voor de relaties. Oprichter Jan Verloop is dan inmiddels 74 jaar. De leiding van het bedrijf laat hij over aan zijn zoons Piet en Nico.

 • 1975

  Eerste offset-drukpers

  Na vanaf de oprichting gedrukt te hebben met de boekdruktechniek wordt in 1975 de eerste offset-drukpers gekocht. Offset is een vlakdruktechniek op basis van water en inkt waarbij met de kleuren cyaan, magenta, yellow en zwart kleurafbeeldingen worden gedrukt.

 • 1994

  Nieuwbouw aan de Ohmweg

  Na diverse verbouwingen aan het pand aan de Oost-Kinderdijk wordt besloten een nieuw pand te bouwen op bedrijventerrein Vinkenwaard. Een ruim, modern en vooral gelijkvloers pand wordt gebouwd. De derde generatie Verloop, de huidige directeur Arjan Verloop, is dan inmiddels ook in het bedrijf komen werken.

 • 2006

  NIEUWE KOERS

  Het roer gaat om. De eigen uitgave weekblad De Klaroen wordt verkocht en Verloop drukkerij legt zich toe op het drukken van magazines. De eerste 4-kleurenpers wordt hiervoor aangeschaft. Het bedrijfspand wordt vergroot om voldoende ruimte te creëren.

 • 2010

  GOUD PRINTCENTER

  Naast de offset-druktechniek wordt printtechniek steeds mooier en geschikt voor kleine oplages drukwerk. Met de overname van Goud PrintCenter uit Rotterdam wordt deze mogelijkheid ook geboden. Zij betrekken het pand aan Ohmweg 17 in Alblasserdam.

 • 2013

  DISTRIBUTIECENTRUM

  In 2013 wordt geïnvesteerd in een distributiecentrum voor het sealen (in folie verpakken) van tijdschriften. Hiervoor wordt een naastgelegen pand geïntegreerd waar een 9-stations sealmachine wordt geplaatst.

 • 2016

  Alles in huis

  Drukkerij Verloop gaat verder als Verloop drukkerij en is uitgegroeid tot een specialist in het hele traject van vormgeven, drukken en verzenden van magazines, huisstijlen, promotiemiddelen, en boeken.